Oğuz Boyları (2013)
Başta, Dulkadirli Devleti olmak üzere Eretna, Karamanoğulları, Isfendiyaroğulları, Ahilerin idari sahasında kalmış Çorum, Yozgat, Kırşehir, Kırıkkale, Çankırı, Sivas, Kayseri, Niğde, Nevşehir, Ankara, Aksaray, Malatya, Adıyaman, Maraş Yöresi nde yurt tutmuş binlerce aşiret, oymak, cemaat ve taifenin, yöre deyimiyle sülalenin soy kütüğü - seceresini çıkarttığımız kitabımız ilim camiası ve Türk Milletinin hizmetine sunulmuştur.
Memluklu, Karakoyunlu, Akkoyunlu, Safevi, Ramazanoğulları Devletleri idari sahasında kalmış Gaziantep, Kilis, Hatay, Diyarbakır, Urfa, Mardin, Erzincan, Erzurum, Elazığ, Adana, Mersin yörelerini de kısmen içerisine almış olan kitabımızda binlerce şehir, kasaba, karye, mezra, yaylak, kışlak hakkında bilgi aktarılmıştır.
Altı bölümden meydana gelen kitabımızın giriş kısmında yörede kurulmuş 85 tane eyalet, vilayet, sancak, kaza, divanın iskan tarihçeleri ve Oğuz boyları, teşkilat yapıları verilmiş; Bininci bölümde Bozoklar, buna bağlı boylar ve bu boylara bağlı aşiret, oymak, cemaat, taifeler gösterilmiştir. Ikinci bölümde Üçoklar ele alınmış, bağlı boyları ve bu boylara bağlı aşiret, oymak, cemaat, taifeler ele alınmıştır.
Tatar, Kırgız, Sibir, Ahbaza, Karaçay, Zaza, Kürt gibi diğer Türk Oğuz boyları ele alınmış, XVI ve XVIII. Yüzyılda yöreden tehcir edilen yüz binlerce Türkmen ahalinin yerleştirildiği yerler gösterilmiştir. Yörede kurulmuş yüzlerce vakıf - zaviyeler ele alınmış bunları tasarrufunda bulundurmuş tarikat ve şeyhleri belirtilmiştir.
Bölge de yurt tutmuş Alevi Sünni cemaatlerin ırki farklılığı olmadığı yüzlerce örneği ile gösterilmeye çalışılmış ve tarihte bölge de kurulmuş binlerce yerleşim yeri tarihi haritalarla gösterilmiştir.