ESHEL MEST ÇORABI-SIYAH 10886447

ESHEL MEST ÇORABI-SIYAH 10886447
Ürün Resimleri İçin
  • 79.00 ₺



En Ucuz : 79, En Pahalı 79, Toplam 1 Satıcı

nbsp;

nbsp;Eshel Mest Ayak Boyutları ve Bedenleri

S - nbsp;36/38nbsp;
M - nbsp;39/42
L nbsp;- nbsp;43/46

nbsp;

Böyle Bir Ürüne Neden Gerek Duyuldu?

Mesh; Rabbimizin engin rahmetini, İslam`ın her zaman ve mekanda yaşanılabilen tek din olduğunu gösteren en bariz örneklerden bir tanesi. Mesh, imkanların tükenmeye yüz tuttuğu ortamlarda yeni olanaklar sunarak ibadet etmemizi kolaylaştıran büyük bir nimet olduğu halde, kendisinden yeterli düzeyde istifade edil(e)mediğini esefle müşahade ediyoruz.

nbsp;

nbsp;

Deriden yapılmış siyah renkli, fermuarlı mestlerin günümüz müslümanlarının taleplerine yeterli düzeyde cevap veremediği açık bir şekilde görülüyor. Mestlerin, büyük ölçüde derinin yapısından kaynaklanan bir dizi eksik yönü bulunuyor. Bunlardan bazıları; Ayakları soğuk tutuyor veya terletiyor, günlük elbiselerle uyum sağlamıyor, lastikle yada iki numara büyük ayakkabı ile ancak kullanılabiliyor, ayağa tam oturmuyor, vs.nbsp;Durum böyle olunca insan "Deri mestlere mahkum muyuz? Bir alternatifi olamaz mı?" diye düşünmeden edemiyor.

nbsp;

Meshetmenin hükmünü az çok araştıranlar, deriden yapılmış mestlerin üzerine mesh edilebileceği gibi suyu kolaylıkla altına geçirmeyen, mesela keçeden yapılmış kalın çoraplar üzerine de mesh edilebileceğini bilir. Çevremizde baktığımızda kaç insannbsp;sözü edilen böylesi bir çorabın, yani kitaplarda tarif edilen şekliyle ve günümüz hayat şartlarına uygun olan somut bir örneğini gösterebilir? Ve kaç kişi böyle bir çorabı kullanıyor? Kimse kolay kolay gösteremez, çünkü böyle bir çorap yok(tu)!

nbsp;

Günümüzde mestte bulunması gereken özellikleri yerine getirebilen alternatif olacak likralı kumaşlar, naylon-polyamid, neopren gibi daha kullanışlı malzemeler var. Nasıl ki eskiden abdest suyumuz kırbadan, ibrikten dökülürken, şimdi çeşmeden akıyor. Kışın abdest suları odun ateş üzerinde ısıtılırken günümüzde gazlı kombiler var. Aynen öyle de zamanın kemale doğru akıp gittiği bir dünyada fonksiyonunu eda etmiş, hizmetini yerine getirmiş olan deri mestleri kullanmak zorunda değiliz. Deriden yapılmış mestleri tek adres göstermek büyük bir haksızlık, neticesi de marjinalleşme ve mahrumiyet oluyor. Dinin özüne taalluk etmeyen meselelerde, gelenek ile yeniliğin kesiştiği noktalarda sentezler yapmak ve menfezler açmak gerekiyor. Tarih bunun sayısız örnekleriyle dolu.nbsp;Kaldı ki çok eskiden mestler yine deri olmasına rağmen fermuarlı değildi.nbsp;Fermaurlı deri mestlerin mazisi yüz seneyi geçmiyor. Demek ki geçmişte de mestler üzerinde bazı değişiklikler yapılmış, yenilikler olmuş.

nbsp;

nbsp;

Bu ve benzeri argümanlarla yola çıktık. Sabırla koşulan uzun bir maratonun sonuna geldik ve sizlerenbsp;Eshel Mest`i sunmanın sevincini yaşıyoruz. Biz nbsp;'Bu çoraba mesh edilir'nbsp;diyoruz.nbsp;Eshel Mestnbsp;ile günlük şehir hayatında nbsp;ve modern yaşam tarzında karşılığı olmayan ve teoride kalannbsp;mesh çorabınbsp;pratiğe çevirmiş olduk.

nbsp;

nbsp;

Genellikle Hanefi mezhebine mensup olan ülkemiz insanlarından, ibadetlerini yerine getirmeye çalışanlara baktığımızda, daha çok yaşlılar tarafından kullanılan deri mestler yaklaşık 10%`luk bir kitleye hitap ediyor.nbsp;Biz Anadolu insanın hassasiyetlerinin farkındayız. Kahir çoğunluğun yapmadığı ve tasvip etmemekle beraber, abdestnbsp;alırken çıplak ayak üzerine veya günlük ince çorapların üzerine mesh eden müslüman kardeşlerimizin de bulunduğunu ve bunların da nbsp;yaklaşık 2%'lik bir kitleyi oluşturduğunu biliyoruz. Yani üç aşağı beş yukarı 88% ile ana gövdeyi oluşturan en büyük kesim, meshin kolaylığından faydalan(a)mıyor.nbsp;Eshel Mest'in,nbsp;meshi içinde bulunmuş olduğunbsp;darboğazdannbsp;kurtaracağından kuvvetle ümitvarız.

nbsp;


Huzur İçinde İbadet İçin

Şartların müsaadesizliği ibadet hayatımızı etkiliyor. Bayanlar özellikle kış aylarında ve dış mekanlarda abdest almakta daha çok zorlanıyor, mahremiyetlerinden dolayı abdest almak adeta eziyete dönüşüyor. Diyanet İşleri Başkanlığı´nın son yıllardaki ciddi gayretlerine rağmen hala birçok caminin abdesthanelerinde büyük eksiklikler bulunuyor. Abdest alma imkanı zorlaşınca, kalben rahat olmasak da abdesttimiz sıkışık olarak namazlarımızı eda etmek zorunda kalıyoruz.nbsp; Bazen de şartların olumsuzlığu karşısındanbsp;mağlup olup, namazları kılamıyoruz.nbsp;Oysa zor şartlara yenik düşmemek mümkün! Bu da ancak Peygamber Efendimiz Sallallahu Aleyhi Vesellem´in hayat tarzını örnek alarak ve tavsiyelerini dinleyerek, bilinçlenerek olur. Bunlardan bir tanesi de abdestde büyük kolaylık olan mesh konusu. Sahih kaynaklardan Efendimiz´in hayatı Seniyyeleri'nden abdest alırken meshettiğini biliyoruz. İster Sünnet ister ruhsat yönüyle olsun meshin ibadet hayatımızda sağladığı bu kolaylığın, tekrarnbsp;canlandırılmasınbsp;gerektiğine inanıyoruz.nbsp;Eshel Mest`lerin bu bağlamda büyük bir boşluğu dolduracağına, olumsuz şartlarda gönül huzuru içinde ibadet etmeyi kolaylaştıracağına inanıyoruz.

nbsp;

nbsp;

Su'dan Bahanelernbsp;Azalıyor...

İnsanları namazdan alıkoyan bahanelerden bir tanesi de hiç şüphesiz abdest almak oluyor. `Namaz iyi de...şu abdest olmasa..!` gibi mazeretleri hepimiz az çok duymuşuzdur.nbsp;Abdest alırken nefse en zor gelen ayakları yıkamak oluyor.nbsp;Eshel Mestnbsp;nefsimizle anlaşma yaparak onu ikna etme imkanını sunuyor. Bir çoğumuz namaz kılmak istiyor fakat nefsin farklı gerekçeleri veya tembellikten ötürü, yaratılışının temel gayelerinden olan namazı kılamıyor.nbsp;Eshel Mestnbsp;ilenbsp;abdest konusundakinbsp;sudan bahanelernbsp;büyük ölçüde azalıyor...

nbsp;

nbsp;

nbsp;

Dar Zaman ve Yabancı Ortamlarda

Gündelik hayatın hızlanmasına inat zamanımız daralıyor.nbsp;Özellikle kış aylarında namaz vakitleri kısa zaman aralıkları ile peşi sıra kılınıyor. Kamu çalışanları, işçiler küçük bir molada, öğrenciler teneffüs aralarında, namazlarını ikame etme durumunda kalıyorlar. Dakikaların sayılı olduğu ortamlardanbsp;Eshel Mestnbsp;ile namaz hazırlığınız daha çabuk gerçekleşir.




Globalleşen bir asırda dünya çok küçüldü, sınırlar kalkıyor. Ticaret, eğitim, ziyaret gibi farklı sebeplerle sabah başka akşam başka ülke ve coğrafyalarda bulunabiliyoruz. Özellikle İslam`dan uzak, dinleri ve kültürleri farklı bölgelerde ibadet etmek her daim kolay olmuyor. Örneğin; Avrupa`da fuar alanında veya üniversitenin sakin bir köşesinde namaz kılma imkanı bulmak mümkün olurken, abdest ancak umuma açık tuvaletlerde alınabiliyor. Ellerin yıkandığı lavoboda ayağınızı da yıkamanız avrupalılar tarafından hoş karşılanmıyor ve hijyenik bulmuyorlar. Her müslümanın İslam'ı temsil etmek gibi önemli bir misyonu varken 'bana ne' veya 'ben kimseden çekinmem, başkaları ne düşünürse düşünsün!' tarzı fikirlerden uzak durmamız gerektiğini düşünüyoruz. Müslümanlar nezaketin, nezahatin ve nezafetin temsilcisi olmalı. Böylesi ve benzeri durumlarda abdest alırkan ayaklarımıza mesh etmekle hem ibadet etmiş hem de hikmete uygun hareket etmiş oluruz.

nbsp;

nbsp;

nbsp;Uçakla uzun mesafeli seferlerde abdest alırken ayakları yıkamanın ne kadar zor olduğunu seyahat edenler çok iyi bilir. Yolculukta abdest alırken rahat edecek, nbsp;Eshel Mestnbsp;ayrılmaznbsp;nbsp;nbsp;yoldaşınız olacak...

nbsp;

nbsp;

nbsp;

Güzel Bir Hediye

Hediyeleşmek sünnet ve `sevdiklerime ne alabilirim?` diye düşünmeyen yoktur. Sıra dışı, kullanışlı, işe yarayan, `Allah razı olsun...` nbsp;dedirtecek...nbsp;Eshel Mest`lerin bu konuda da size yardımcı olacağını düşünüyoruz. Hergün olmasa da, ihtiyaç duyulduğu anda harika bir hediye! Dünya ve ahirete faydalı.nbsp;Sevdikleriniznbsp;müteşekkir kalacak...



Sadece büyükler için değil gençlerin de kullanabileceği. Zira özellikle gençler, ergenlik çağlarında namaza teşvik edilirken meshin kolaylığından mahrum kalıyor, faydalanamıyorlar. Onların da nefsi var ve biz helal olan her türlü imkanla namaza giden yolda yardımcı olmak zorundayız.nbsp;


nbsp;

Sağlık

Eshel Mestnbsp;sağlıkları bozulmuş hastalar için de büyük bir nimet. Hastalıktan ötürü farklı nedenlerle kirlenen mestler rahatlıkla yıkanabiliyor. Hijyenik hem de sıradan bir çorap kolaylığında hastaya giydirilebilmesi, pratik kullanımlı oluşu ile hasta bakıcılar için de çok büyük bir kolaylık sağlamaktadır. Hastalar böylelikle ellerinden geldiği kadar ibadetlerini yerine getirebilmenin mutluluğunu yaşıyor ve büyük moral buluyorlar.

nbsp;

nbsp;

Üzülerek dile getirmek istediğimiz ve öz eleştiri mahiyetinde olan diğer bir husus; Abdesthaneler, şadırvanlar her zaman olması gereken temizlikte olmuyor. Abdest aldıktan sonra çoraplar genellikle ıslak ayaklarla giyiliyor.nbsp;Bu da zamanla ayak ve tırnak mantarına yol açabiliyor.nbsp;Eshel Mestnbsp;ayak terini dışarı atar,ayaklarınızı soğuk tutmaz,nbsp;sağlığınızı korumaya vesile olur.


Sağlık sorunlarından dolayı sık abdest almak zorunda kalanlar için de büyük bir rahatlık.nbsp;Abdestli kalmak için tuvalet ihtiyacını uzun süre bekletmenin ve ertelemenin hastalıklara davetiye çıkarttığı, uzmanlar tarafından dile getiriliyor.nbsp;Eshel Mestnbsp;sizi 'abdest tutma'nbsp;derdinden(!) kurtarır.

nbsp;

nbsp;

Son Söz Olarak

Meshin hükümleri birbirinden değerli alimler tarafından uzunca tartışılmış, farklı görüşlerin beyan edildiğini biliyoruz. Rahmetin vesilesi olan ve hakikatın ortaya çıkmasını hedefleyen, müsbet manadaki ihtilafi bitirmeğe gücümüz yetmez, öyle bir niyetimiz de yok zaten. Biz üzerine mesh edilebilen çorap şeklinde bir mesti Müslüman kardeşlerimize sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

nbsp;

Modern hayatın kritiği bizi aşar, onu usta kalemlere havale ediyoruz. Bizim için önemli olan husus, değişen yaşam tarzının olumlu ve olumsuz yönleri ile ibadet hayatımızı etkiliyor olması. Mevla`nın, bizlere sunmuş olduğu imkan ve nimetleri kullanarak yeni bir ürün sunmaya gayret ettik. İnandıklarını yaşamaya çalışan insanlara faydalı olacağımızı ümit ediyoruz. İnşaAllah mizansız, ölçüsüz münakaşalara sebep olmayız. Hak ve hakikat inhisar altına alınamaz. Müslümanlar arasındaki kardeşliği zedeleyecek her türlü tavır ve davranıştan kaçınmalı, dinimiz ile alakalı konularda İslam'ın engin dairesi içinde kalan tüm görüşlere saygılı olmak zorundayız..nbsp;

nbsp;

nbsp;

Teknik Bilginbsp;

Teknik tanımı zor anlaşılan teknik terimlerden uzak kalarak, herkesin az çok anlayacağı bir tarzda açıklamaya çalışacağız.nbsp;Eshel Mestnbsp; yüksek teknoloji ve günümüz imkanlarının en üst seviyelerinde üretilmektedir. Alttaki grafikte gösterildiği gibi üç bölümden oluşmaktadır. İç ve dış bölümlerin arasında insan derisine benzer, özel bir fonksiyona sahip bir katman olannbsp;elastik zarnbsp;bulunmaktadır. Ancak mikroskopla görülebilen milyonlarca mikro gözeneğe sahip bulunan elastik zar ile su buharı halinde bulunan ter, dışarı çıkma imkanı bulur. Buhar taneciklerinden binlerce kez büyük olan su damlası ise gözeneklerden geçemeyerek dış yüzeyde kalır. Hava atomlarının sıcaktan soğuk ortama doğru olan hareketi neticesinde oluşan akım,nbsp;çorabın içindeki buhar taneciklerini daha serin olan dış yüzeye taşır. Çorabınnbsp;iç ve dışındaki ısı farkının büyüklüğü nisbetinde buhar taneciklerinin hareketi kolaylaşır ve hızlanır.nbsp;



									</div>
                                </div>
                                <!-- cpt_container_end -->
                            </div>
                            <div class=

Yorum Yaz

Not: HTML kod kabul edilmiyor

Diğer Ürünler

Hızlı

Binlerce satıcının ürünlerini otomatik olarak izliyoruz.
Fiyatları sürekli güncelliyoruz.

En Ucuz

Aynı Ürüne Daha Fazla Para Vermeyin.
Aradığınız ürün hangi satıcıda kaç paraya satılıyor.

Güvenilir

Yalnızca bir ürünü bir gün değil,
Her ihtiyacınızı her gün en ucuza alın.

dubai vize buca escort şirinevler escort denizli escort çiğli escort istanbul escort Anadolu Yakası Escort denizli escort buca escort izmir escort gaziantep escort gaziantep escort ankara escort escort ankara meritroyalbets.net slot siteleri meritking escort istanbul şişli escort mecidiyeköy escort ataköy escort maltepe escort denizli escort izmir masaj izmir masaj salonu şişli escort esenyurt escort avcılar escort istanbul escort marmaris escort